Fameuze Turkse kok bezoekt braderie Stichting Ebru

In het weekend van 12 en 13 maart heeft Stichting Ebru in Hengelo een lang geanticipeerde braderie georganiseerd met niemand minder dan Oktay Usta.

Televisiepersoonlijkheid en kok Oktay “Usta” (officieel: Oktay Aymelek) staat bekend om zijn optredens en gerechten in het tv-programma’s Yeşil Elma dat dagelijks op Samanyolu TV verschijnt. Oktay Usta wordt ook alom geroemd om zijn wellevendheid en in het oog lopende kledingdracht.

Oktay Usta bezocht de braderie weliswaar pas op de tweede dag, op zondag 13 maart. Voor die tijd konden de deelnemers aan de braderie, die op invitatie van diverse partner-stichtingen uit alle uithoeken van Twente afkomstig waren, verschillende gerechten uitstallen. De vele bezoekers uit Hengelo en omgeving konden hier op hun beurt natuurlijk van proeven en kliekjes van mee naar huis nemen.

Op zondag liet Oktay Usta zien hoe uit prei boompjes kunnen worden gesneden en uit een sinaasappels mandjes kunnen worden gekerfd. Ook liet Oktay Usta de jongste deelnemers o.a. een wedstrijdje tomaat eten voeren en deelde hij cadeautjes uit. De oudere bezoekers kregen de gelegenheid om de beroemde schorten van Oktay Usta en zijn bestsellers te verwerven. Na afloop van de braderie konden de bezoekers door Oktay Usta persoonlijk hun boeken laten signeren.

De leerlingen van Sichting Ebru leverden tenslotte ook hun bijdrage door in het bewuste weekend een serie tekeningen tentoon te stellen die de wereldvrede symboliseren.