Diner met woongemeenschap De Wonne

Midden in de stad Enschede ligt aan de Noorderhagen, De Wonne. Vroeger heette dat ‘het klooster’, of het Larinks-Sticht. Momenteel is het nóg ‘n soort klooster, maar dan een klooster, ‘waar een straat doorheen loopt’. In dit gebouw word vele activiteiten en dialogen georganiseerd, waarbij veel geloven bijeen komen, een thema kiezen en daarover praten. Ook komen mensen voor vrede en gedachte uitwisseling. Naast dit soort activiteiten is Wonne ook een tijdelijk onderdak voor mensen die door omstandigheden of conflicten uit huis zijn gezet en een schok ondergaan.

Stichting Ebru heeft voor deze mensen een avond diner gekookt en samen met hun gegeten in de Wonne. Oosterse gerechten met een kloosters diner cultuur was een buitengewone en bijzondere moment, waarbij twee verschillende culturen bijeen kwamen. Tijdens de eten spraken we over verschillende onderwerpen om het warme maaltijd nog warmer te maken met de liefde die tussen deze twee culturen bijeen te houden.

Na afloop heeft Murat Yasar een vrijwilliger van stichting een muziek gemaakt met Ney (een soort fluit). Met onze pudding luisterden we naar deze geweldig optrede van Murat Yasar.