Stichting Ebru gedenkt Nachtreis in gebedshuis Open Hof

Op dinsdag 3 mei heeft Stichting Ebru in gebedshuis het Open Hof in Deventer een gedenkavond georganiseerd in het teken van de Nachtreis van de profeet Mohammed.

Over de Nachtreis
De Nachtreis staat voor een wonderbaarlijke reis die de profeet Mohammed in het jaar 619 volgens de islamitische traditie heeft gemaakt op het hemelse dier ‘Burak’. In het eerste deel van de nacht (de ‘Isra’) reisde de profeet op de rug van het hemelse dier van Mekka naar de plaats van de Rotskoepel (Qubbat As-Sakhrah) in Jeruzalem. Vervolgens steeg de profeet vanaf dat punt naar de hemel (de ‘Mi’raj’).

Programmaverloop
In verband met het religieuze karakter van de avond heeft de uit Duitsland afkomstige ‘qari’ (of Koran-reciteur) Adem Doğan een voordracht gehouden uit de Edele Koran. Samen met de genodigden is vervolgens een maaltijd genuttigd. Na de dis ontvingen volwassenen en jongeren, die aan een leeswedstrijd van Stichting Ebru hadden deelgenomen, van de sprekers van de avond een memorabel presentje.

De avond – waaraan nagenoeg 150 mensen deelnamen – werd afgesloten met een voorlichting van de voorman (en papiermarmer-kunstenaar) van het ‘Rumi’ Instituut, de heer Mehmet Refi Kileci.