Seminar Zorg

Op 5 maart 2017 is er in Almelo een seminar voor de vluchtelingen georganiseerd over  integreren en participeren van de vluchtelingen in hun dagelijkse leven.

Hieraan namen 25 vluchtelingen deel.
Onze  gastspreker was de heer gogus . Hij is coördinator bij de Sema zorg. Sema Zorg is een thuiszorgorganisatie gespecialiseerd in het bieden van zorg aan cliënten van diverse culturele achtergronden.

De volgende onderwerpen hebben het revue gepasseerd. Zorg in de Nederlandse samenleving. Inhoud van de verzekeringspakketten en uitleg over de diensten die er aangeboden worden. Hoe de zorg in Nederland werkt. Onderwerpen rondom huisarts, tandarts en spoed gevallen bij ziekte. Hoe ga je daarmee om?

Wij hebben opgemerkt dat er veel behoefte was aan deze bijeenkomst vooral omdat ze in een vertrouwd omgeving vragen konden stellen waarbij ze in hun dagelijkse leven mee kampen. De ervaringen van de vluchtelingen in hun dagelijkse praktijk werden toegelicht en er werden hierover vragen gesteld. In het bijzijn van een tolk zijn deze vragen beantwoord.

Aan het einde hebben de gasten de heerlijke lekkernijen geproefd die door de vluchtelingen en de vrijwilligers van Stichting Ebru zelf zijn bereid.