Excursie naar Oostenrijk

Stichting Ebru heeft een meerdaagse excursie georganiseerd voor zijn vrijwilligers.
Van 23 t/m 26 maart zijn zij naar Neukirchen in Oostenrijk geweest.
Na een reis van ongeveer 12 uur te hebben gehad kwamen zij aan op de plaats van bestemming de zogeheten Gastehaus Dreier. De appartementen bevonden zich hier.

Neukirchen is een plaatsje aan de voet van de 3666 m hoge Großvenediger. Neukirchen is een schilderachtige stad met smalle, gezellige straatjes. Ondanks de geringe omvang van het plaatsje valt hier genoeg te beleven. Rond Neukirchen am Grossvenediger kun je heerlijk wandelen. De ongerepte natuur in op snowboots of gewoon een wandeling over de geruimde wandelpaden. Er gaan uren voorbij zonder dat je ook maar iemand tegenkomt! Waterval en de rivier maken het deel uit van de prachtige natuur.

Neukirchen is geschikt voor alle beginnende en gevorderde wintersporters. Of je nu skiet, snowboardt of langlauft, Neukirchen biedt het allemaal.

We verbleven, met in totaal 3 gezinnen, hun kinderen en studenten op Neukirschen. Wij konden genieten van de skie mogelijkheden, prachtige uitzicht en natuur. Gezamenlijk hebben wij gebarbecued en ook de kinderen hadden het uitstekend naar hun zin.

Zelfs de allerkleinsten beleefden dikke pret tijdens het verblijf en op het sneeuw met hun slee. Het was een mooi en gezellig meerdaagse excursie, waarin alle vrijwilligers mentaal heerlijk tot rust zijn gekomen, want lichamelijk waren wij aan het einde van de dag erg moe van het vele wandelen of skiën.