Excursie Cochem

Eindelijk was het dan zover!  Vrijdag  11 november stond de meerdaagse excursie naar  het mooie Moezelland op het programma. Als klein tussendoortje vertrokken wij  met de vrijwilligers van Stichting Ebru naar de moezelvallei. Het was mooi weer en het vertrek verliep voortreffelijk. Na een reis van ongeveer 4 uur kwamen wij aan in de Duitse plaats Cochem.

Cochem is een klein stadje in het centraal westelijke deel van Duitsland. Cochem ligt aan de Moezel en is van de populairste toeristische bestemmingen in de deelstaat Rijnland-Palts. De stad is vooral bekend vanwege de Rijksburcht. Dit laat gotische bouwwerk bevindt zich bovenop een berg in Cochem. De burcht werd in 1689 door de Fransen verwoest, maar in 1868 herbouwd door de Berlijner Louis Ravené. De burcht is vandaag de dag eigendom van het dorp Cochem. De burcht is bereikbaar via een mooie wandeling vanuit het lagergelegen dorp.

We verbleven, met in totaal 17 gezinnen en hun kinderen, op  Ferienresort Cochem. Dit bungalowpark ligt niet zoals de naam doet vermoeden in Cochem, maar in het iets zuidelijker gelegen Ediger-Eller. Het vakantiepark is gelegen in heuvelachtig gebied en ligt op 350 meter hoogte, een kleine 200 meter boven het plaatsje Cochem. Hier konden wij genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende heuvels en bosrijke omgeving. Ook de kinderen hadden het uitstekend naar hun zin. Zij hebben heerlijk gespeeld en rondgecrosst op hun fietsjes. Het was een mooi en leerzaam weekend, waarin alle vrijwilligers heerlijk tot rust zijn gekomen.