• Opening Nieuwe locatie in Hengelo

  Stichting Ebru is verhuisd naar haar nieuwe locatie in Hengelo. De opening vond plaats op 8 oktober 2022. Voor de opening waren vrijwilligers van stichting Ebru en buurtbewoners uitgenodigd. Tijdens de programma was er een expositie. De genodigden kregen een hapje en een drankje en er werd informatie gegeven over de stichting Ebru.

  Lees meer
 • Stichting Ebru en Lotus VD Media organiseerden op 1 oktober 2022 samen een theatershow

  Theatervoorstelling YOL Stichting Ebru en Lotus VD Media organiseerden op 1 oktober 2022 samen een theatershow. De show vond plaats in Schouwburg Rabozaal Hengelo. Het onderwerp van de theatervoorstelling, de weg genaamd, ging over de problemen die mensen hebben gehad over onrecht en mensenrechten en over de problemen die ze hebben ervaren. Het programma, dat […]

  Lees meer
 • Wijkteam Hengelo

  Op 6 juni jl. Is de Wijkteam Hengelo, Saxion Hogeschool Enschede en Deventer en de  Denktank te gast geweest in Hengelo. Aan tafel zijn er leuke gesprekken geweest. De Wijkteam geeft aan dat Stichting Ebru een belangrijke functie vervult als bruggenbouwer. Indien wijkteam daar een rol in kan vervullen doen wij dit graag.

  Lees meer
 • AZC Almelo

  Tijdens de Ramadanfeest heeft Stichting Ebru een bezoek gebracht aan het AZC in Almelo. De reden hiervan is dat er 30 dozen met voedsel is uitgedeeld aan de AZC bewoners. De mensen die de deur open deden waren verrast. Zoiets heeft niemand bij ons gedaan. We vinden het fijn om zo toch een feestgevoel te […]

  Lees meer
 • De Goede Herder

  Op 12 juni 2018 heeft Stichting Ebru een Iftar maaltijd geregeld voor de Katholieke Kerk De Goede Herder in Hengelo. De gasten vonden het een prettige en een fijne avond waarin het vasten aan de bod kwam en tevens de activiteiten van de Stichting.

  Lees meer
 • Expositie Almelo

  11 juni – zondag 22  juli heeft de expositie “Vrijheid” plaatsgevonden in de bibliotheek Almelo. Aangrijpende tekeningen en schilderijen die gemaakt zijn door gevluchte kinderen die hiermee uiting geven aan het verdriet en de angsten waarmee zij en hun familieleden te maken hebben.  

  Lees meer
 • Vredestein

  Op 8 juni heeft er bij de Vredestein biljartclub op locatie een Iftar diner plaatsgevonden. 15 collega’s hebben hieraan deelgenomen. Na het eten zijn de vragen beantwoord en heeft iedereen een bedankje van de stichting ontvangen.  

  Lees meer
 • De Wonne

  Op 8 juni heeft er in de Wonne een iftar maaltijd plaatsgevonde. In samenwerking met Enschede voor Vrede. Voor de Iftar maaltijd hebben beide partijen gekeken hoe er naar de toekomst toe samengewerkt kan worden. Vrede is een belangrijke waarde waaruit beide organisaties zullen handelen.

  Lees meer
 • Apostolisch gemeenschap

  Op 7 juni 2018 is Stichting Ebru te gast geweest bij de Apostolisch gemeenschap Almelo, Raad van Kerken almelo, Ambassade van Vrede Almelo, Stichting Matamba, KVG Almelo, Sint Joris Parochie, Werkgroep WIW, Stichting Viering Nationale feest- en gedenkdagen. Nadat een vrijwilliger uitleg geeft van de activiteiten en het vasten neemt mevrouw Noordhof het woord en […]

  Lees meer
 • Leger des Heils

  Op 4 juni heeft Stichting Ebru in samenwerking met Time to Help Nederland 10 dozen aan hulpgoederen gedoneerd aan de Leger des Heils Almelo. Uit onze bezoek kwam naar voren dat zij dit erg waarderen en in de toekomst graag met onze stichting willen samenwerken.  

  Lees meer