• Wijkteam Hengelo

  Op 6 juni jl. Is de Wijkteam Hengelo, Saxion Hogeschool Enschede en Deventer en de  Denktank te gast geweest in Hengelo. Aan tafel zijn er leuke gesprekken geweest. De Wijkteam geeft aan dat Stichting Ebru een belangrijke functie vervult als bruggenbouwer. Indien wijkteam daar een rol in kan vervullen doen

 • AZC Almelo

  Tijdens de Ramadanfeest heeft Stichting Ebru een bezoek gebracht aan het AZC in Almelo. De reden hiervan is dat er 30 dozen met voedsel is uitgedeeld aan de AZC bewoners. De mensen die de deur open deden waren verrast. Zoiets heeft niemand bij ons gedaan. We vinden het fijn om

 • De Goede Herder

  Op 12 juni 2018 heeft Stichting Ebru een Iftar maaltijd geregeld voor de Katholieke Kerk De Goede Herder in Hengelo. De gasten vonden het een prettige en een fijne avond waarin het vasten aan de bod kwam en tevens de activiteiten van de Stichting.

 • Expositie Almelo

  11 juni – zondag 22  juli heeft de expositie “Vrijheid” plaatsgevonden in de bibliotheek Almelo. Aangrijpende tekeningen en schilderijen die gemaakt zijn door gevluchte kinderen die hiermee uiting geven aan het verdriet en de angsten waarmee zij en hun familieleden te maken hebben.  

 • Vredestein

  Op 8 juni heeft er bij de Vredestein biljartclub op locatie een Iftar diner plaatsgevonden. 15 collega’s hebben hieraan deelgenomen. Na het eten zijn de vragen beantwoord en heeft iedereen een bedankje van de stichting ontvangen.  

 • De Wonne

  Op 8 juni heeft er in de Wonne een iftar maaltijd plaatsgevonde. In samenwerking met Enschede voor Vrede. Voor de Iftar maaltijd hebben beide partijen gekeken hoe er naar de toekomst toe samengewerkt kan worden. Vrede is een belangrijke waarde waaruit beide organisaties zullen handelen.

 • Apostolisch gemeenschap

  Op 7 juni 2018 is Stichting Ebru te gast geweest bij de Apostolisch gemeenschap Almelo, Raad van Kerken almelo, Ambassade van Vrede Almelo, Stichting Matamba, KVG Almelo, Sint Joris Parochie, Werkgroep WIW, Stichting Viering Nationale feest- en gedenkdagen. Nadat een vrijwilliger uitleg geeft van de activiteiten en het vasten neemt

 • Leger des Heils

  Op 4 juni heeft Stichting Ebru in samenwerking met Time to Help Nederland 10 dozen aan hulpgoederen gedoneerd aan de Leger des Heils Almelo. Uit onze bezoek kwam naar voren dat zij dit erg waarderen en in de toekomst graag met onze stichting willen samenwerken.  

 • Iftar voor Vluchtelingen

  Op 2 juni 2018 heeft Stichting Ebru aan 85 Vluchtelingen een Iftar diner verzorgd. Vluchtelingen die bij de COA’s door heel Nederland verblijven om hen in moeilijke tijden een hart onder de riem te steken. De opkomst was geweldig. Iedereen heeft genoten van de heerlijke gerechten die door de vrijwilligers

 • VVD Hengelo

  Op 29 mei 2018 is bij de Stichting Ebru te gast geweest VVD Hengelo, AZC Almelo en Groenlinks Enschede. Er werd aangegeven dat dit initiatief heel goed is voor de binding in de sameleving. Ze waren blij om met ons kennisgemaakt te hebben.